Jag som är SE*Djävulskatten heter Matilda Ewerlöf.

Jag bor i ett litet hus i utkanten av Ulricehamn det delar jag med katterna och i trädgården går hönorna och pickar.

Mitt intresse för katter kom då jag flyttade hemifrån och skaffade Goliat. Ung och okunnig var man på den tiden men allteftersom jag lärde känna Goliat växte också mitt intresse för att lära mig mer om katter. Därför trillade jag snart in på kattforum och där hängde jag i ganska många år och förkovrade mig inom det mesta.

Så "Kattens dag" 2009 mötte jag en grupp uppfödare från Elfsborgskatten i butiken där jag då jobbade. Jag hade ju självklart med Goliat och de uppmuntrade mig att testa att ställa ut honom.

Sagt och gjort! Jag kontaktade klubben och fick därigenom kontakt med en uppfödare som gick med på att ta mig med på utställning så jag fick se hur det hela gick till. Den gången åkte jag utan egen katt. Dagen förflöt och jag förstod mest ingenting alls men jag åkte ändå hem och anmälde Goliat till kommande Sjuhäradsmästerskap. Sen var vi fast.

När man gick runt på utställningarna inan man hunnit lära känna så många fick man ju se många otroligt fina katter av alla möjliga raser. Jag får erkänna att jag allra helst skulle ha en av varje här hemma om det bara var möjligt men så fastnade jag för maine coon då de verkade ha ett lynne och storlek jag tänkte skulla passa Goliat som är en ganska rejäl huskatt.

Drömen var redan då en svartsilver med vit hane, men det blev det ju inte..

Det föddes en kull jag varit intresserad av och av alla katter så var det pojken som var bruntabby (svarttabby) jag föll för.

S*Musslan Lucifer flyttade in och vilken vilde sen! Han var bokstavliggt talat högt och lågt och hitta de på rackartyg mest hela tiden. Det var inte helt ovanligt att man hittade honom inne i kylskåpet.

Ganska tidigt redan innan min första Maine ccon bestämde jag mig för att gå PawPeds G1 för att kanske lära mig något. Mycket kunde jag redan mycket tack vare kattforum men även tack vara www.purefelinity.com där jag hängt en hel del och på så vis lärt mig grunderna i kattens genitik. Men man lär sig alltid något nytt och man är heller aldrig fullärd. Jag lär mig fortfarande otroligt mycket även om det nu främst är i samtal och diskussioner med andra kattägare.

Nu fick även Lucifer börja följa med på utställningar men han visade tidigt att det inte riktigt var hans grej. Så numera är han lycklig hemmakatt.

Så 2017 surfade jag av en händelse in på en hemsida där jag för första gången fick se en bild av Bellatrix och jag kände då med en gång att henne måste jag bara ha.

Kärlek vid första ögonkastet existerar iaf inom kattvärlden. Och vilken tjej sen! Hon har gladeligen kuskat med mig och Goliat på utställningar detta år även om hon sedan hon blev könsmogen protesterat en del vid åsynen av andra katter hos domaren.

 

Jag har redan sen mitt andra aktiva år varit aktiv i Elfsborgskatten som är den klubb där jag först blev medlem och där stannar jag kvar. Det är ett riktigt gott gäng som stöttar och hejar varandra i både med och motgång.

KONTAKT

  Tel: 076-812 33 44

info@djavulskatten.se

© Copyright 2019. All Rights Reserved.

  Marielund Vist 824

  523 37 ULRICEHAMN