Vad roligt att du fastnat för denna fantastiska ras!
Maine coonen är en verkligt speciell katt som mer än gärna är med precis överallt och som har mycket att säga. Det är också stora katter. Även honorna är större än vad man kanske är van vid från huskatter sedan tidigare. En hona ligger på ca 4-6 kg medan en hane ligger runt 6-8kg. 
Det är viktigt att ha i åtanke att även om rasen beskrivs som stor är det ingen som tjänar på att de övergöds och blir feta. För att din katt skall få ett långt liv bör man se till att katten väger precis lagom mycket i förhållande till benstommen. ,Är du intresserad av en katt SE*Djävulskatten's oss uppskattar vi om ni vid en första kontakt skriver att mail till info@djavulskatten.se eller skickar ett meddelande genom messenger/FB. 
I detta första meddelande önskar jag att ni berättar 
- Vilka ni är
- Hur ni bor
- Om ni söker katt för sällskap/utställning/avel
- Berättar om tidigare erfarenhet av katter
- Och självklart även berättar om det är någon speciell färg eller kön ni är intresserad avInga katter tingas bort per mail/messenger/telefon etc. utan är man intresserad bokar vi in ett personligt besök hos mig och katterna.
Om det finns en kull så bokas besök från att de är ca 6-7 veckor.

För min del är det viktigt att se hur man interaggerar med katterna men även hur katterna agerar med eventuella köpare. Jag kommer inte hålla något förhör så det behöver man inte vara orolig för :) 
Däremot önskar jag få veta hur katten kommer att bo och om den kommer ha några kompisar etc. 


När katten sen väl flyttar är den:
- Minst 14 veckor gammal
- Kastrerad om ej avelskatt
- Vaccinerad två gånger
- ID-märkt
- Registrerad och har stamtavla
- Försäkrad

- Veterinärbesiktigad inom en vecka före leverans


Jag kan aldrig garantera att en katt kommer kunna passa för avel/utställning men har man det intresset kan jag göra mitt bästa att plocka ut den katten jag själv tror mest på.
För att få köpa en katt till avel önskar jag att man har ett registrerat stamnamn och ett aktivt medlemskap i kattklubb. Man bör absolut även ha koll på rasstandard och rekomenderade hälsotester.

Vi följer FIFe- och SVERAK-regler för uppfödning och stambokföring. Gällande lagar och förordningar som rör katthållning och uppfödning!